SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne platforme Kreativ Market so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno platformo Kreativ Market (v nadaljevanju Kreativ Market) upravlja podjetje Bluelab, Marjan Plavac s.p., Gradnikove brigade 15, 5000 Nova Gorica, ponudnik storitev e-platforme (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ponudnik – prodajalec ob registraciji na Kreativ Market, uporabi uporabniško ime, firmo, (oz subjekt prodaje), telefonsko številko, elektronski naslov ter geslo, ki si ga izbere ob postopku registracije. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo ponudnik postane uporabnik in pridobi pravico do prodaje na platformi.

Obiskovalec za nakupe ne potrebuje registracijskega postopka, vendar pri morebitnem nakupu odda podatke potrebne za dostavo. Podatki se hranijo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Enako veljajo vse pravice uporabnika do lastnih podatkov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje platforme, pravice in dolžnosti ponudnikov, pravice uporabnika ter poslovni odnos med platformo, ponudnikom in kupcem.

KAJ JE PLATFORMA KREATIV MARKET

Kreativ Market je skupinska platforma ali orodje za spletno prodajo (poljubno število uporabniških računov ali posameznih spletnih trgovin), namenjeno proizvajalcem in pridelovalcem iz Slovenije. Platforma je alternativa dosedanjim načinom prodaje ter klasičnim spletnim trgovinam.

Kreativ Market ne kupuje artiklov z namenom nadaljne prodaje. Ne posredujemo pri prodaji. Nudimo samo dovršeno orodje v najem Ponudnikom, ki bodo dejansko prodajali svoje izdelke. Ne prevzemamo odgovornosti za postopek kupoprodaje, ki je vselej predmet ponudnika in kupca (obiskovalca strani). Ne prevzemamo odgovornosti za točnost objavljenih podatkov, ki so del posameznega uporabniškega računa.

POGOJI ZA SODELOVANJE IN DOLŽNOSTI PRODAJALCEV

Na platformi Kreativ Market lahko sodelujejo le podjetja ali subjekti, ki izpolnjujejo pogoje za prodajo. Kreativ Market je namenjen domačim ponudnikom proizvodov in pridelkov. Ne stimuliramo namreč dela na črno! Ob enem želimo naše ponudnike zaščititi ter ponuditi okolje brez nelojalne konkurence.

Dolžnost ponudnikov je objava točnih podatkov ter poslovno etično sklepanje kupoprodajnih postopkov. Ponudnik mora sam zagotavljati dostavo. Po zakonu mora ponudnik v odnosu do kupca zagotoviti tudi izjavo o odstopu od pogodbe.

ODGOVORNOSTI PLATFORME KREATIV MARKET

 • Kreativ Market se zavezuje, da bo vzdrževal, izpopolnjeval ter vestno skrbel za platformo
 • Zavezujemo se, da bomo ponudili orodje v skladu z zakoni
 • Zavezujemo se, da bomo našim ponudnikom nudili vso tehnično asistenco za lažji začetek ter nemoteno rabo platforme.
 • Zavezujemo se, da bomo naše ponudnike spremljali, jim svetovali, promovirali ter skupaj iskali načine kako povišati prodajo.
 • Zavezujemo se, da bomo vaše podatke ter podatke vaših kupcev hranili v skladu z zakonom.
 • Ne prevzemamo odgovornosti za točnost zapisanega v trgovinah ponudnikov
 • Ne prevzemamo odgovornosti pri kupoprodajah
 • Ne prevzemamo odgovornosti pri garancijah in vračilih
 • Ne prevzemamo odgovornosti za dostavo s katero se v noben primeru ne ukvarjamo.
 • V primeru kontrol bomo dosledno (po zakonih) sodelovali z inšpekcijskimi organi.

BREZPLAČNA REGISTRACIJA TRGOVINE - PROVIZIJA OD PRODAJE

Kreativ Market ne zaračunava registracije, obračunava le provizijo od prodaje 10%

Vsak nov prodajalec ponudnik ima na voljo 2 tedna brezplačne uporabe za namen testiranja (v obdobjih promocije so mogoča daljša testna obdobja). Prodajalne in vnose uredimo mi razen, če ni dogovorjeno drugače.

 • Provizija 10% na vse prodane artikle

 

PONUDNIK LAHKO PREKINE SODELOVANJE V VSAKEM MOMENTU BREZ DODATNIH FORMALNOSTI. PLATFORMA LAHKO KADARKOLI IZKLJUČI VSAKEGA PRODAJALCA, KI NE SPOŠTUJE POGOJEV POSLOVANJA

 

ZAKAJ NI BREZPLAČNO

Platforma je nastala na podlagi konkretne ideje ter je predvsem plod velike količine truda, znanja in sredstev. Imamo zelo resen namen postati najboljša platforma. Za doseganje naših ciljev  je potrebna ekipa, ki se dnevno ukvarja s platformo, servis, ki se dnevno ukvarja s ponudniki, vnosi artiklov, optimizacijo, izboljšavami ter navsezadnje tudi sredstva za obstoj strežnika, programske opreme ter sredstva za marketing.

NAČINI PLAČEVANJA IN PREJEMANJE KUPNIN ZA PRODANO

Kreativ Market nudi kupcu sledeče načine plačila: (načini so vselej odvisni od izbire posamezne trgovine)

 • Plačilo po povzetju. Kupec plača dostavni službi, ki kupnino nakaže ponudniku brez posredovanja platforme
 • Plačilo s Paypal ali karticami. Plačilo se izvede preko Paypal-ovega modula, ki je zaščiten (256bit). Kupnina je nakazana direktno ponudniku. Način plačila s Paypal-om ali karticami si ponudnik sam vklopi ali izklopi.
 • V primeru, da kupec v eni košarici kupi izdelke dveh ponudnikov in plača s paypal-om ali kartico (kar je mogoče le, če oba ponudnika nudita to možnost), bo sistem Paypal samodejno razdelil kupnini med prodajalci.

DOSTAVA IN POŠILJANJE ARTIKLOV

Kreativ Market ne organizira dostave in ne sugerira pri cenah. Dostava je izključno stvar posameznega ponudnika. Na voljo so sledeče opcije:

 • Brezplačna dostava (lahko nastavite od katere vsote dalje)
 • Dostava (cena po vaši presoji)
 • Prevzem pri ponudniku

PREKITNITEV SODELOVANJA S PLATFORMO KREATIV MARKET

V primeru nezadovoljstva lahko sodelovanje prekinete s pisno zahtevo oziroma klicem, brez dodatnih formalnosti. Provizij za prodano ne vračamo v nobenem primeru.

 

Kreativ Market
BlueLab, Marjan Plavac s.p.
Gradnikove brigade 15
5000 Nova Gorica

Preberite tudi...